26 Şubat 2016 Cuma

Tasarımı İle İddialı, Serinin Yeni Modeli Olan LG G5 İncelenmesi

      Merhabalar İçtenSatış okuyucuları, bu yazımızda şimdiye kadar estetik tasarımı, gizemli oluşu ve diğer markalara kıyasla yüksek özellikleriyle adını duyurmuş olan LG serisinin yeni ürünü olan G5'in incelemesini yapacağız.


     Tasarımı sebebiyle daima eleştirilere hedef olan LG G serisinin yeni ürünü bende bir hayli heyecan uyandırdı. Bunun yanında donanımsal özelliklerine de hayran kaldığımı söylemeden geçemeyeceğim.
     Cihazın ilk dikkat çeken özelliği ekranının sürekli açık olarak saati göstermesi. Bu özellik bana batarya problemi olacağını çağrıştırdı fakat LG firmasının yaptığı bu konu için gerekli önlemlerin alındığı ve bir sorun teşkil etmeyeceği doğrultusundaki açıklaması biraz olsun içimi rahatlattı. Bir diğer tasarım özelliği de bataryasının çok kolay bir şekilde çıkar-tak yapma özelliğine sahip olması. Ancak bu güzel özellik bataryanın, bir önceki G serisi ürünü olan G4'ten de düşük 2800 mAh olmasıyla biraz düşünmeye itiyor beni.

    Moralimizi bozmayalım. Batarya hüsranını unutturacak çok sayıda özellik mevcut. Bunlardan biri tam  2 Terabayta kadar çıkan hafıza kartı desteği. Evet yanlış duymadınız bilgisayarınızda bile olmayabilen tam 2 Terabayt! Bir diğer bomba özellik ise arka panelde bulunan 16MP ve 8MP lik 2 adet kamera. Bu sayede normal bir telefonun 3 katı (60 Derece) denilebilecek bir görüntüleme alanına sahipsiniz. Yandaki resime baktığımda alttaki butonun ne işe yaradığını sorduğunuzu duyar gibiyim. Gördüğünüz buton LG serisinin de artık parmak okuyucuya sahip olduğunun göstergesi.

Oldukça ince ve şık bir tasarıma sahip olan G5'in Teknik/Donanım Özellikleri Şu Şekilde:

- Android 6.0 Marshmallow işletim sistemi

- 32 GB Dahili Hafıza

- 4 GB RAM

- 5.3 inc Quad HD IPS Quantum Ekran

- 2 TB'a Kadar Arttırılabilen Hafıza Kartı Desteği

- Qualcomm Snapdragon 820 İşlemci

- 16MP ve 8MP olmak üzere 2 adet arka kamera

- 8MP ön selfie kamerası

- 2800 mAh batarya gücü

- Çıkarılabilir batarya

- Tamamen metal kasa

- LG 360 Cam ile 60 derecelik çekim yapma

LG G5'in Renk Seçenekleri ise Resimdeki Gibi: Titan, Gri, Altın, Pembe



















LG G5 Antutu Testi
    Cihaz yapılan ilk testlerde Samsung Galaxy Note5 vs S6'yı geçmeyi başarıyor. LG G5 Antutudan 72.681 gibi bir puan alabiliyor. Bu puan G4'te 48 bin  civarında V10'da 52 bin civarında idi. Neredeyse 2'ye katlamış diyebileceğimiz puan artışının sebebi ise yeni işlemci Snapdragon 820'nin telefon donanımında bulunması.



















 LG G5 Aksesuarları
    LG G5 yanında Telefon VR gözlüğü, G serisi Kulaklık ve Wifi bağlantılı ev kamerası gibi birçok aksesuarla birlikte gelmekte.

LG G5 Fiyatı Ne Kadar Olacak?
    LG G5'in Türkiye çıkış tarihi ve fiyatlandırması belirlendi. Henüz kesinleştirilmemiş olmasına karşın LG Türkiye Ülke Müdürü Ufuk GÜRSOY açıklamasında "Yurtiçi Sevkiyatlar 20-25 Mart gibi başlayacak, en geç 1 Nisan itibarı ile raflardaki yerini alacaktır. Fiyat henüz resmi olarak belirlenmiş değil ancak LG G4'ün piyasaya çıkış fiyatı olan 2,200 TL seviyesinde tutmaya çalışıyoruz." dedi. Ayrıca yaptığı bir diğer açıklamada G5'in ülkemize minimum fiyattan girmesi için LG ile sıkı bir pazarlığa oturduklarını belirtti.

LG G5 Videolu Anlatım
    LG serisinin yeni ürününü inceledik. Eğerki yeterli bulmadıysanız "webtekno" çalışanları LG fuarına giderek ürünün videolu incelemesini yapmışlar. Birde onların ağzından dinleyebilirsiniz.

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder